Julemærkemarchen - kort fortalt.

Konceptet er ganske enkelt: Man samles og går eller løber en symbolsk tur i fællesskab med andre. Man betaler for at være med og der generes et overskud til Julemærkehjemmene. Der er over 70 steder i Danmark, hvor man går Julemærkemarch. Her kan man vælge mellem mindst to ruter på enten 5 eller 10 kilometer. Flere steder tilbydes også kortere eller længere ruter. I 2020 resulterede Julemærkemarchen i en samlet donation på over 1,1 millioner kroner.

Siden 1904 er der hvert år udkommet et nyt Julemærke til støtte for Julemærkehjemmene og udsatte børn i Danmark. Julemærkemarchen opstod i 1977, da den daværende Postens Marchforening for allerførste gang arrangerede en march i Århus til fordel for Julemærkefonden. Julemærkemarchen voksede hurtigt og har altid være populær blandt marchforeninger.

Julemærkemarchen er en forening af frivillige ildsjæle, der i 45 år har arbejdet med det ene formål,  at arrangerer Marchen til fordel for Julemærkehjemmene. Det gør vi primært ved at arrangere Julemærkemarch over hele landet den første søndag i december. Derudover arrangerer vi en Sommer Julemærkemarch på Bakken. Frontløberne for det frivillige arbejde er en bestyrelse på 5 personer, der holder kontakten til de mange startsteder, hjælper nye startsteder i gang og sørger for den landsdækkende koordination fra år til år.

Julemærkemarchens overskud samles hvert år til en donation, som overrækkes til Julemærkefonden ved et arrangement på ét af de fem Julemærkehjem. Da salget af Julemærker generelt er under pres, er det vigtigere end nogensinde før, at vi fortsætter med at gå for den gode sag. Julemærkemarchen er også en hyggelig social tradition, der hvert år samler mange hold. Det er familier, firmaer, gangforeninger og ungdomshold, som har gjort det til en tradition at deltage i Julemærkemarchen. Ca. 12.000 - 16.000 går eller løber hvert år, men der er altid plads til flere, som kan have lyst til at være med til den næste Julemærkemarch.

Læs mere her:

Elektronisk flyer Julemærkemarch 2023. - Lige til at udskrive eller videresende.

Oversigt startsteder 2023. - Lige til at udskrive eller videresende.

Vil du være med til at arrangere Julemærkemarch i dit lokalområde?

Læs her hvor let det er!

 

 

Webshop fra e-hjemmeside.dk